Telecí ragú se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Telecí maso přední
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Bramborové noky
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Karotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 567.4 mg
  • Draslík 721.6 mg
  • Vláknina 5094.4 mg
  • Vitamín A 5094.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.

  • 3

    Podáváme s bramborovými noky.

Komentáře k receptu