Asijské hovězí kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 40 g Cukr třtinový
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 3 g Kardamom
  • 5 g Skořice mletá
  • 80 g Kari pasta
  • 70 g Arašídy
  • 60 ml Tamarindová šťáva
  • 60 ml Omáčka rybí
  • 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 999 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 850.7 mg
  • Vláknina 9578 mg
  • Vitamín A 9578 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme arašídový olej, přidáme kari pastu a necháme 2 minuty zpěnit. Za míchání zalijeme kokosovým mlékem a necháme přejít varem. Přidáme oloupané pokrájené brambory a cibuli, arašídy, skořici a kardamom a 20 minut necháme vařit zakryté na mírném ohni. Přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme rybí omáčkou, tamarindovou šťávou a cukrem a jakmile jsou brambory i maso měkké, můžeme podávat.

Komentáře k receptu