Dušený telecí jazyk

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Telecí jazyk
  • 5 plátek Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 833 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 311.7 mg
  • Draslík 1509.4 mg
  • Vláknina 5107.5 mg
  • Vitamín A 5107.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme.

  • 2

    V kastrole rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, ve které jazyky lehce opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na tuku v kastrole necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme částí vývaru z jazyka, vrátíme maso, přisolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.

  • 3

    Hotové jazyky ponoříme do studené vody, oloupeme, nakrájíme přes maso a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu