Telecí s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 930.3 mg
  • Vláknina 13802.5 mg
  • Vitamín A 13802.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plec nakrájíme na kousky, osolíme a podusíme na másle s nasekanou petrželkou téměř doměkka.

  • 2

    Očištěné a omyté zelené fazolky nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm. Přidáme je k masu a společně dusíme. Když fazolky změknou, pokrm zaprášíme moukou a zamícháme. Nakonec přidáme ve lžíci oleje rozpuštěnou mletou papriku a promícháme.

Komentáře k receptu