Telecí kotlety s nakládanými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 600 g Telecí kotlety
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 721.9 mg
  • Vláknina 4133.1 mg
  • Vitamín A 4133.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Cibuli nakrájíme nadrobno, fazolky scedíme a necháme okapat, kopr nasekáme najemno.

  • 2

    Maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme fazolky, kopr a chvíli dusíme. Na závěr přimícháme smetanu, prohřejeme a podáváme s osmaženým masem.

Komentáře k receptu