Těstoviny s klobásovými kuličkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Petržel - nať
  • 20 g Citronová kůra
  • 300 g Klobása uzená
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1200 ml Voda pitná
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1480 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 404 mg
  • Draslík 107.4 mg
  • Vláknina 1493 mg
  • Vitamín A 1493 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkčí klobásu rozkrojíme, vybereme masovou směs a vytvoříme z ní malé kuličky. Slaninu nakrájíme na nudličky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Do misky vložíme žloutky, přilijeme smetanu, přidáme strouhanou citronovou kůru, polovinu parmezánu, petrželku a rozšleháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme klobásové kuličky a osmahneme ze všech stran. Přidáme slaninu, orestujeme, přidáme těstoviny, zalijeme žloutkovou směsí, osolíme, opepříme, promícháme, necháme 2 minuty prohřívat, aby směs trochu zhoustla a odstavíme.

  • 4

    Těstoviny s kuličkami upravíme na talíře, posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.

Komentáře k receptu