Sekaná s jablky a bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 150 g Brambory vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 244.6 mg
  • Vláknina 3570.8 mg
  • Vitamín A 3570.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na chlebíčky (nebo pekáček) vytřeme kouskem slaniny. Omyté a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Slaninu a cibuli jemně nakrájíme, zpěníme, přidáme jablko a krátce je opečeme. Směs přidáme k mletému masu spolu s nastrouhanými bramborami, vejcem, solí, kořením, nasekanými natěmi a pepřem. Vše promícháme.

  • 2

    Masovou hmotu naplníme do formy a dáme upéci do silně vyhřáté trouby. Hotovou sekanou vyklopíme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu