Milánský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr smetanový 65%
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 210.5 mg
  • Draslík 900.6 mg
  • Vláknina 6894.9 mg
  • Vitamín A 6894.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme.

  • 2

    Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme.

  • 3

    V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto.

  • 4

    Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme.

Komentáře k receptu