Bochánková sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ovesné vločky
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 kg Klobása vepřová
  • 0.5 kg Hovězí maso mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 292.7 mg
  • Draslík 973.1 mg
  • Vláknina 4539.8 mg
  • Vitamín A 4539.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy vymačkáme ze střívek a smícháme je v míse s mletým masem.

  • 2

    Ovesné vločky prudce osmahneme na pánvi bez tuku a přimícháme je společně s rozšlehanými vajíčky, worcesterovou a sójovou omáčkou k masové směsi, kterou ještě dochutíme pepřem a solí. Směs rozdělíme na 12 dílů a z každého vytvarujeme bochánek nebo šišku. Ty pak naskládáme na pečicí papír, rozprostřený na plechu, a dáme na 30 minut péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů.

Komentáře k receptu