Pikantní masové karbanátky s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 0.25 g Kmín drcený
  • 0.25 g Koriandr mletý
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 367.4 mg
  • Vláknina 16004.1 mg
  • Vitamín A 16004.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso smícháme s navlhčeným kokosem.

  • 2

    Na pánvi nasucho osmažíme rozdrcený kmín a koriandr.Prášek vmícháme do masa.Přidáme rozmačkaný česnek,sůl a našlehané vajíčko-aby směs držela pohromadě.

  • 3

    Ze směsi utvoříme stejně velké karbanátky /velikosti lískového oříšku/.Posypeme je moukou a smažíme na rozehřátém oleji do zlatohněda.

  • 4

    Podáváme s dílky citronu nebo limetky-na pokapání šťávou.

Komentáře k receptu