Kopaničářský guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso přední
  • 200 g Lečo sterilované
  • 100 g Sádlo syrové
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 5 ks Feferony
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 147.8 mg
  • Draslík 1171.5 mg
  • Vláknina 5588.3 mg
  • Vitamín A 5588.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky. Na sádle osmahneme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli, zpěníme na ní mletou papriku, přidáme protlak, podlijeme trochou vody, vložíme maso, feferonku a česnek. Osolíme a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

  • 2

    Potom přidáme oloupané, na kousky rozkrájené brambory, lečo a dusíme do měkka.

  • 3

    Podáváme s chlebem nebo s bílým pečivem.

Komentáře k receptu