Polévka se strouhankovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso přední
  • 140 g Celer bulvový
  • 25 g Margarín
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Libeček
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 6 špetka Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 389.4 mg
  • Vláknina 2533 mg
  • Vitamín A 2533 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer, hřebíčky, kuličky pepře a libeček vložíme do osolené studené vody a přivedeme k varu. Přidáme omyté maso a vaříme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme.

  • 3

    Ušleháme margarín, žloutek, sůl a špetku muškátu. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do ušlehané směsi. Přisypeme tolik strouhanky, aby vzniklo pevné těsto.

  • 4

    Z těsta tvarujeme malé knedlíčky a povaříme je asi 10 minut v osolené vodě.

  • 5

    Knedlíčky přidáme do polévky těsně před podáváním.

Komentáře k receptu