Hovězí guláš barevný
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Hovězí kližka
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 100 g Slanina vepřová
 - 150 g Kapie
 - 150 g Celer bulvový
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 435 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 270.6 mg
 - Draslík 372.1 mg
 - Vláknina 5656.8 mg
 - Vitamín A 5656.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.
 - 
                                3
Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.
 - 
                                4
Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.