Domácí pečená klobása
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1296 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 131 mg
 - Draslík 512.1 mg
 - Vláknina 1759 mg
 - Vitamín A 1759 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo. Přidáme česnek utřený se solí, pepř, mletou papriku a vše dobře promícháme. Během míchání přiléváme studenou vodu a směs podle potřeby přisolíme.
 - 
                                2
Připravenou směs plníme do střev a uzavřené klobásy zvolna pečeme na tuku po obou stranách.
 - 
                                3
Při podávání klobásy podléváme tukem s výpekem od pečení.