Bavorské závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 324.4 mg
 - Draslík 186.2 mg
 - Vláknina 3069.8 mg
 - Vitamín A 3069.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, nařízneme na okrajích a tence naklepeme. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na polovině sádla osmahneme polovinu nakrájené cibule, přidáme na kousky nakrájenou šunku, brambory a okurky. Vše mírně osolíme, opepříme a smícháme s vejci.
 - 
                                3
Směs navršíme na připravené roštěnky, svineme a převážeme nití nebo sepneme párátky.
 - 
                                4
Na zbylém sádle osmahneme cibuli, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
 - 
                                5
Závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme na závitky a krátce povaříme.
 - 
                                6
Podáváme s rýží nebo se širokými nudlemi.