Hovězí se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 101 mg
 - Draslík 126.7 mg
 - Vláknina 1495.3 mg
 - Vitamín A 1495.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme. Plátky urovnáme do kastrolu na olej, posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou a na každý plátek položíme polovinu omytého rajčete a 2 lístky šalvěje. Pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou a rajčata trochu přimáčkneme, aby pustila šťávu.