Hovězí na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 206.3 mg
 - Draslík 486.4 mg
 - Vláknina 14240.5 mg
 - Vitamín A 14240.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso lehce nakrojíme na několika místech a vložíme do řezu plátek česneku. Osolíme, opepříme a posypeme polovinou rozmarýnu.
 - 
                                2
Prosciutto rozložíme na pracovní plochu tak, aby se překrývalo, položíme na něj připravené maso a vše zarolujeme. Balíček zpevníme provázkem, aby se nám nerozvolnil.
 - 
                                3
V zapékací míse rozehřejeme olej a necháme na něm maso osmahnout dozlatova, poté ho vyjmeme a dáme stranou. Na rozpáleném tuku necháme osmažit cibulku, zbytek rozmarýnu a česneku. Přidáme houby, které jsme nejprve přelili horkou vodou (slitou vodu z hub nevyléváme). Celou směs necháme chvíli povařit, poté přilijeme vodu z hub a vaříme až do jejího vyvaření. Přilijeme víno, necháme povařit, potom přidáme pokrájená rajčata. Vaříme cca 8 minut do zhoustnutí omáčky. Omáčku osolíme, opepříme, vložíme do ní maso, které necháme omáčkou obalit.
 - 
                                4
Zapékací nádobu zakryjeme poklicí a dáme péct na 190°C. Doba pečení záleží na požadovaném výsledku. Pečeme-li 15 minut - bude maso krvavé, 20 minut - krvavé až středně propečené.
 - 
                                5
Pečeni po vyjmutí z trouby neodklápíme, ale necháme ještě 15 minut odstát.