Uherská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1249 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 78.5 mg
 - Draslík 630.1 mg
 - Vláknina 2688 mg
 - Vitamín A 2688 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Upravený hovězí roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme a poprášíme prosátou moukou.
 - 
                                2
Roštěnky v horkém tuku po obou stranách zprudka opečeme.
 - 
                                3
Do výpeku přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, očištěné, opláchnuté a na nudle nakrájené papriky, rozsekané feferonky a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
 - 
                                4
Směs krátce podusíme, přilijeme horkou vodu, ještě podusíme a zjemníme máslem.
 - 
                                5
Roštěnky při podávání přeléváme upravenou zeleninou se šťávou.