Guláš z hovězí roštěné
Suroviny
- 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Cibule
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 106.9 mg
 - Draslík 803.5 mg
 - Vláknina 1883.3 mg
 - Vitamín A 1883.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostičky a opékáme v kastrole na oleji asi 10 minut.
 - 
                                2
Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, sůl, pepř, mletou papriku, kečup a prolisovaný česnek. Vše podusíme dalších 10 minut. Během dušení přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony, vše zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec guláš okořeníme majoránkou.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.