Segedínská roštěná
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 60 g Celer bulvový
 - 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 100 g Mrkev kořen
 - 150 g Rajčata
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 150 g Paprika zelená
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Sádlo vepřové škvařené
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 91.7 mg
 - Draslík 680.7 mg
 - Vláknina 11630 mg
 - Vitamín A 11630 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky nakrájíme po okrajích, naklepeme, nasolíme, opepříme a na sádle opečeme z obou stran. Přendáme do jiného kastrolu, podlijeme vodou s olejem a zakryté pozvolna dusíme. Do výpeku z masa přidáme cibuli nadrobno a opečeme, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a dusíme asi 15 minut. Přidáme papriku, sůl a na kostky nakrájené brambory a dusíme dalších 10 minut. Když jsou brambory měkké, přihodíme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme 5 minut. Do vymazaného pekáče dáme vrstvu dušené zeleniny, na ni rozložíme roštěnky a znovu vrstvu dušené zeleniny. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Na talíři podáváme polité horkým sádlem.