Hovězí pečeně prokládaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 1266 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 225.3 mg
 - Draslík 87.1 mg
 - Vláknina 4061.2 mg
 - Vitamín A 4061.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem do něj uděláme šikmo otvory. Do nich zasuneme klínky nakrájené z uzeného masa, slaniny, mrkve a okurky a řádně zasuneme, neboť by se nám při smrštění pečeného masa vypadly.
 - 
                                2
Na másle osmahneme zbytek slaniny, zeleniny a cibuli a maso na něm osmahneme ze všech stran. Poté maso podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                3
Jakmile je maso měkké, vyndáme je, uložíme do tepla. Šťávu zahustíme strouhanou houskou osmaženou na másle. Přilijeme víno, šťávu povaříme, přecedíme a prohřejem v maso.
 - 
                                4
hotové maso krájíme na tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, brambory opékané v celku nebo hranolky, saláty.