Marinované plátky roštěné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 787.2 mg
  • Vláknina 3573 mg
  • Vitamín A 3573 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku smícháme olej, ocet, cukr, prolisovaný česnek, velmi jemně nakrájenou cibuli, cayennský pepř, sůl a víno. Směs na malém plameni přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Marinádu necháme vychladnout.

  • 2

    Plátky roštěné po okraji nařízneme, aby se maso při smažení nekroutilo. Maso rozložíme do mísy, přelijeme vychladlou zálivkou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

  • 3

    Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce opečeme na oleji, z každé strany 2 minuty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu