Přírodní roštěnec (rostbíf)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1166 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 38760 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 168.4 mg
 - Draslík 58.4 mg
 - Vláknina 2120 mg
 - Vitamín A 2120 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso otřeme vlhkou utěrkou. odblaníme a odstraníme všechen lůj. Následně maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s horkým olejem. Za častého polévání tukem maso pečeme, nepícháme však do něj. Maso pečeme na každé straně 12 až 15 minut. Poté maso vyjmeme a tuk slijeme.
 - 
                                2
Na pekáč dáme rozehřát máslo a na něm maso poté opékáme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Na závěr maso vyndáme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, zalijeme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme.
 - 
                                4
Maso krájíme na velmi tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.
 - 
                                5
Jako přílohu můžeme podávat dušenou rýži, smažené bramborové hranolky nebo lupínky, tatrskou omáčku, saláty anebo dušenou zeleninu.