Dušené roštěnky na žampiónech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 116.9 mg
 - Draslík 1467.1 mg
 - Vláknina 5989.5 mg
 - Vitamín A 5989.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
 - 
                                3
Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
 - 
                                4
Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí.
 - 
                                5
Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny.