Roštěnky dušené v mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1070 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 255.7 mg
 - Vláknina 971 mg
 - Vitamín A 971 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme a opečeme na obou stranách na rozehřátém másle. Jakmile jsou opečené, zalijeme do roviny mlékem a mléko necháme vydusit.
 - 
                                2
Do zbylé šťávy přimícháme nasekanou petrželovou nať, cibuli, sardelky a vše necháme zpěnit.
 - 
                                3
Na samý závěr přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a znovu vše zapečeme.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme dušené brambory, jemné noky z odpalovaného těsta.