Špíz ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Salám měkký
  • 60 g Cibule
  • 120 g Rajčata
  • 100 g Paprika červená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Hořčice
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Hořčice grilovací
  • 200 g Chléb konzumní
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1372 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 551.7 mg
  • Vláknina 3612.5 mg
  • Vitamín A 3612.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, potom na kostky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, hořčici, zalijeme olejem a necháme marinovat.

  • 2

    Mezitím nakrájíme salám a zeleninu. Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli, rajčata, papriky a slaninu na plátky o velikosti koleček salámu.

  • 3

    Kousky masa a zeleniny napichujeme střídavě na jehlu, potřeme zbylou marinádou a dáme na gril. Grilujeme ze všech stran a průběžně potíráme marinádou.

  • 4

    Špízy podáváme s chlebem a grilovací hořčicí.

Komentáře k receptu