Telecí dušené na protlaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mléko polotučné
  • 3 g Mouka bramborová
  • 100 g Telecí plec
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 311 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, máslo a dusíme doměkka.

  • 2

    Před koncem dušení šťávu rozředíme na potřebné množství a zahustíme bramborovou moukou rozmíchanou v trošce studeného mléka.

Komentáře k receptu