Vepřové maso v rosolu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Chléb konzumní
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 20 g Sůl
  • 10 g Nové koření celé
  • 3 g Hřebíček
  • 10 g Pepř černý celý
  • 50 g Karotka
  • 500 g Telecí nožičky
  • 10 g Želatina
  • 80 ml Hořčice
  • 20 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 2062 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 529.8 mg
  • Vláknina 5109.5 mg
  • Vitamín A 5109.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.

  • 2

    Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.

  • 3

    Podáváme s chlebem a hořčicí.

Komentáře k receptu