Telecí pečeně na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Sůl
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1200 g Telecí kýta
  • 2 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 4946 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 602.4 mg
  • Vláknina 981.3 mg
  • Vitamín A 981.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a sbalíme do rolády, svážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku.

  • 2

    Na pekáči rozpálíme sádlo, roládu do něj vložíme a opečeme ze všech stran do červena. Přidáme další rozpuštěné sádlo, osolíme na povrchu, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 1 hodinu. Během pečení podléváme a roládu otáčíme.

  • 3

    Asi v polovině pečení přidáme na pekáč nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a maso dopečeme doměkka.

Komentáře k receptu