Telecí pečeně špikovaná s Madeirou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 37 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 227 mg
- Draslík 1010.8 mg
- Vláknina 1425 mg
- Vitamín A 1425 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda. 
- 
                                2Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě. 
- 
                                3Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla. 
- 
                                4Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        