Telecí řízky plněné hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 80 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 261.1 mg
  • Draslík 624.5 mg
  • Vláknina 1191.1 mg
  • Vitamín A 1191.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Hrášek slijeme a necháme okapat, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Na řízky dáme díl hrášku, díl petržele, maso přehneme a sklepneme kraje. Řízky namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.

  • 3

    Těstíčko připravíme rozšleháním mouky s vejci a mlékem.

Komentáře k receptu