Zadělávané dršťky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 60 g Citrony
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.6 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 1300 g Dršťky syrové
  • 160 ml Mléko polotučné
  • 650 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 169.7 mg
  • Draslík 128.8 mg
  • Vláknina 1716.2 mg
  • Vitamín A 1716.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. Vařené dršťky zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na nudle 4-5cm dlouhé.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, mírně osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a drcenou majoránku. Omáčku za stálého prošlehávání vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z omytého citronu, přisolíme a krátce povaříme.

  • 3

    Při podávání jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu