Hovězí ledvinky s petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Petržel kořen
  • 500 g Hovězí ledviny
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 551.2 mg
  • Draslík 762.5 mg
  • Vláknina 5576.8 mg
  • Vitamín A 5576.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou petržel uvaříme v litru vody a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 3

    V kastrolu na sádle do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Přidáme mouku, kmín, pepř, necháme zasmahnout, zalijeme vývarem z petržele, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme uvařenou rozkrájenou petržel, osolíme, opečeme do růžova a vmícháme do hotových ledvinek. Osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu