Dušené hovězí srdce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 kg Hovězí srdce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 240.9 mg
  • Draslík 531.9 mg
  • Vláknina 1807.5 mg
  • Vitamín A 1807.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí srdce zbavíme loje a blan, rozpůlíme, vypereme pod tekoucí vodou a rozkrájíme na malé kostky.

  • 2

    Ve pánvi rozpálíme sádlo, na kterém srdce zprudka opečeme. Tuk scedíme do kastrolu, ve kterém chceme pokrm připravovat. Do kastrolu vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, přidáme kousky srdce, zasypeme moukou, osolíme, opepříme, chvílí za stálého míchání opékáme, nakonec přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě dusíme doměkka. Před podáváním zjemníme máslem.

Komentáře k receptu