Omáčka ledvinková
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 243.5 mg
- Vláknina 2545.4 mg
- Vitamín A 2545.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ledvinky očistíme a drobně nakrájíme nebo naškrábeme. 
- 
                                2V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájené ledvinky, posypeme troškou kmínu a ledvinky dusíme cca 15 minut. 
- 
                                3V době dušení ledvinek uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným ledvinkám. 
- 
                                4Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut. 
- 
                                5Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat anebo z části vychladlou rozmixovat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        