Hovězí závitek plněný zelím a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1188 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 176.2 mg
 - Draslík 281.6 mg
 - Vláknina 6209.5 mg
 - Vitamín A 6209.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.
 - 
                                4
Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.
 - 
                                5
Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.