Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony
Suroviny
- 400 g Nudle vaječné
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Víno červené
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 467 mg
 - Vláknina 9181 mg
 - Vitamín A 9181 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
 - 
                                4
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
 - 
                                5
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.