Hovězí tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1315 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 86.4 mg
 - Draslík 172.7 mg
 - Vláknina 1665 mg
 - Vitamín A 1665 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dušené nebo vařené hovězí maso nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na části tuku. Přidáme maso, osolíme je, opepříme, osmahneme a za stálého míchání podusíme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozmícháme a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Paprikové lusky zbavené semen opláchneme a nakrájíme na nudličky. Společně s rajčatovým protlakem je osmahneme na zbývajícím tuku a přidáme k masu.
 - 
                                5
Nakonec pokrm dochutíme solí a chvíli podusíme.