Špízy s houbami a slaninou
Suroviny
- 350 g Anglická slanina
 - 100 g Klobása Dunajská
 - 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 250 g Houby čerstvé
 - 300 g Vepřová kýta
 - 80 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Pórek
 - 8 ks Rajčata
 - 8 ks Švestky
 - 1 ks Kapie
 - 8 ks Šalotka
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 ks Paprika červená
 - 12 ks Třešně koktejlové
 - 9 ks Baby kukuřice
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 536 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 74.7 mg
 - Draslík 1358.7 mg
 - Vláknina 9104.6 mg
 - Vitamín A 9104.6 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kostičky jablka zakapeme citronovou šťávou, rozmarýn a šalvěj namočíme zvlášť do oleje. Všechnu zeleninu opláchneme, papriku nakrájíme na větší kostky, cukety, kukuřici a pórek na silnější plátky. Maso nakrájíme na kostky, klobásu na plátky, houby a švestky zabalíme do slaniny.
 - 
                                2
Všechny suroviny střídavě napichujeme na tyčky a potíráme je olejem. Špízy nakonec osolíme, okořeníme a opepříme. Grilujeme je na předehřátém grilu.