Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 4869 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 95.6 mg
 - Draslík 908.8 mg
 - Vláknina 5100.2 mg
 - Vitamín A 5100.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme.
 - 
                                2
V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme.
 - 
                                3
V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme.