Gorgonzolová omáčka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 42.8 mg
- Vláknina 602.3 mg
- Vitamín A 602.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve přivedeme v hrnci k varu zeleninový vývar a smetanu. Povaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny. 
- 
                                2Poté přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Dochutíme pepřem a koňakem. 
- 
                                3Omáčka je vhodná ke špagetám, těstovinám tortellini či bramborovým nokům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        