Brambory pečené s česnekovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 130 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 1075.6 mg
 - Vláknina 12920 mg
 - Vitamín A 12920 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si zálivku z teplé vody, rozpuštěného sádla a česneku utřeného se solí. Vše dobře umícháme.
 - 
                                2
Vybereme přibližně stejně velké brambory. Očistíme je kartáčem pod tekoucí vodou, opláchneme a osušíme. Poté je i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. Klademe je na plech, který jsme vymazali polovinou sádla. Plátky potřeme zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C, až plátky zezlátnou.