Makrela na pomerančích
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 346 mg
- Vláknina 8728.5 mg
- Vitamín A 8728.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájené jarní cibulky a dvě minuty smažíme. Nastrouháme kůru z pomeranče a odstraníme zbylou kůru a bílá vlákna. Pomeranče nakrájíme odshora dolů na každé straně po liniích až ke středu, abychom získali jednotlivé dílky. Využijeme i šťávu, proto krájíme na talířku. Každý dílek rozkrojíme na půlku. 
- 
                                2V předehřátém grilu opražíme 2 minuty mandle. 
- 
                                3Smícháme v misce jarní cibulky, mleté mandle, pomeranče, olivy, sůl, pepř a ovesné vločky. Pomerančovou směs rozdělíme na střed každého plátku makrely. Plátky srolujeme a propíchneme párátkem. 
- 
                                4V předehřáté troubě je pečeme 25 minut. 
- 
                                5Okamžitě podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        