Slavnostní indické kari
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 225 g Květák
- 225 g Brambory
- 175 g Žampiony čerstvé
- 175 g Rýže Basmati
- 25 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Jablka
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Vývar zeleninový
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Garam masala
- 1 polévková lžíce Máta
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1067 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 1285.7 mg
- Vláknina 24745.5 mg
- Vitamín A 24745.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu. 
- 
                                2Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut. 
- 
                                3Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice. 
- 
                                4Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat. 
- 
                                5Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu. 
- 
                                6Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        