Zmrzlina vanilková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 382.7 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, cukr a žloutky šleháme v hrnku na ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle - nesmíme vařit.
-
2
Potom směs procedíme a zchladíme ve studené vodě. Zcela vychladlý krém dáme zmrazit.