Zmrzlina vanilková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 382.7 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, cukr a žloutky šleháme v hrnku na ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle - nesmíme vařit.

  • 2

    Potom směs procedíme a zchladíme ve studené vodě. Zcela vychladlý krém dáme zmrazit.

Komentáře k receptu