Vepřové krokety smažené
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
 - 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 0.16 dl Olej rostlinný
 - 2.25 dl Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 146.8 mg
 - Draslík 138.1 mg
 - Vláknina 254 mg
 - Vitamín A 254 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3195.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostky nakrájíme vepřové maso. Rozehřejeme v předehřátém woku podzemnicový olej, přidáme maso a smažíme 3 minuty. Poté ho vyndáme a dáme stranou.
 - 
                                2
Do misky nasypeme mouku, prášek do pečiva a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme chilli, mléko a vypracujeme husté těsto.
 - 
                                3
Rozpálíme ve woku olej. Kousky masa obalíme v těstíčku a přidáme do woku. Smažíme, dokud nejsou zlatohnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
 - 
                                4
V misce smícháme med, sójovou omáčku, pažitku, vinný ocet a rajčatový protlak.
 - 
                                5
Vepřové krokety dáme na talíře, ozdobíme pažitkou a podáváme s omáčkou.