Nákyp květákový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 189 mg
 - Draslík 713.8 mg
 - Vláknina 9045.8 mg
 - Vitamín A 9045.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák uvaříme a rozmačkáme.
 - 
                                2
Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, do které přiléváme mléko, až se utvoří bešamel.
 - 
                                3
Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky, strouhaný sýr, sůl a pepř.
 - 
                                4
Přidáme rozmačkaný květák a tuhý sníh z bílků.
 - 
                                5
Přidáme dle chuti uzeninu.
 - 
                                6
Do vymazaného pekáče nalijeme směs a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě.