Marinovaný tuňák se salátem z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 45.6 mg
 - Draslík 604.8 mg
 - Vláknina 12800 mg
 - Vitamín A 12800 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.9 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze dvou citronu vylisujeme šťávu, z jednoho nakrájíme kůru nadrobno.
 - 
                                2
Tuňáka nakrájíme na větší kostky a smícháme s citronovou šťávou i kůrou ze 3 citronů. Ochutíme solí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.
 - 
                                3
Mezitím nakrájíme našikmo fazolové lusky a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, ochutíme polovinou oleje a šťávou vylisovanou ze zbylého citronu.
 - 
                                4
Mandlové lupínky krátce orestujeme na teflonové pánvi.
 - 
                                5
Tuňáka vyjmeme z marinády, ochutíme zbylým olejem, podáváme na fazolových luscích. Posypeme mandlovými lupínky.