Pečená příloha do hovězí polévky
Suroviny
- 70 g Šunka dušená
 - 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 145.2 mg
 - Draslík 51.3 mg
 - Vláknina 1864.7 mg
 - Vitamín A 1864.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Volně změklé máslo nakrájíme do misky, přidáme žloutky, sůl, pepř a vyšleháme na hustou pěnu. Vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, na malé kousky nakrájenou šunku a okapaný hrášek. Nakonec přisypeme mouku, vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Vložíme do nahřáté trouby, kde upečeme dozlatova. Po upečení krájíme na středně velké čtverce nebo obdélníky.