Borůvkový koláč
Suroviny
- 600 g Borůvky
 - 220 g Máslo čerstvé
 - 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 5 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 127.5 mg
 - Draslík 140.3 mg
 - Vláknina 12897.5 mg
 - Vitamín A 12897.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 62.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymícháme těsto z mouky, cukru, vajec, másla, mléka a citr. šťávy a dáme odležet.
 - 
                                2
Rozválíme a dáme do formy, přebytek odkrojíme a poté použijeme na mřížku.
 - 
                                3
Nalijeme na těsto borůvky s přísadami.
 - 
                                4
Okraje a mřížku potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.